Prijavi se na Xwhite newsletter i ostvari 15% popusta na prvu kupnju.

Xwhite

Profesionalne trakice za izbjeljivanje zubi

Znanost iza bijelog osmijeha

Znanost iza bijelog osmijeha

Patentirane formulacije Xwhite trakica razvijene i proizvedene u Velikoj Britaniji za SIGURNO, UČINKOVITO i BEZBOLNO izbjeljivanje. PH SIGURNE, ne uzrokuju DEHIDRACIJU  i PREOSJETLJIVOST zubi. Potvrđene od stomatologa i korisnika diljem svijeta.

Kako funkcionira izbjeljivanje zubi?

Lakše je suočiti se sa svijetom s lijepim osmijehom, a pravilna higijena zubi, uključujući izbjeljivanje zubi, može imati pozitivan utjecaj na vaše samopouzdanje – i, šire, na način na koji vas drugi doživljavaju.

Izbjeljivanje zubi odvija se na dva načina: vanjski i unutarnji. Na površini zuba nastaju vanjske mrlje, a u mikropukotinama cakline i dentinu nastaju unutarnje mrlje. Da bi djelomično uklonili vanjske mrlje odnosno mrlje na površini cakline možemo koristiti paste za izbjeljivanje zubi i sredstva za ispiranje usta, ali samo sredstva za izbjeljivanje zubi mogu ukloniti tvrdoglave vanjske mrlje i neugledne unutarnje mrlje zbog kojih vaši zubi izgledaju obezbojeni (discolored).

Što uzrokuje obojenja?

Postoji nekoliko razloga zbog kojih zubi gube prirodnu bjelinu.

Neke ne možemo kontrolirati, poput starosti ili nezgoda u mladosti koje mogu poremetiti razvoj naše
cakline zuba.

Međutim najčešče mrlje na zubima uzrokovane su životnim navikama:

Hrana / piće: Kava, čaj, coca-cola, vina i neka škrobna hrana poput tjestenine ili krumpira mogu
stvoriti uvjete koji uzrokuju mrlje.
Upotreba duhana: duhan za pušenje ili žvakanje može zamrljati zube. Mrlje na zubima uzrokovane zdravljem zuba:
Loša higijena zuba: zaborav na četkanje i čišćenje zuba zubima može uzrokovati nakupljanje plaka i mrlja od hrane. Preskakanje profesionalnog čišćenja zuba također može omogućiti da mrlje počnu. Bolest: Bolesti koje sprečavaju normalan razvoj zubne cakline (bijela vanjska strana zuba) i dentina (poroznije “žute” jezgre ispod cakline) mogu dovesti do promjene boje zuba. Određeni medicinski tretmani, kao i lijekovi, ispiranje vodicama za usta koje sadrže klorheksidin i cetilpiridinijev klorid također mogu zamrljati zube. Kao i starost i genetika.

Zašto su naši proizvodi sigurni?

Pri odabiru proizvoda za izbjeljivanje zubi treba biti pažljiv. Na internetu se pojavljuju razne mogućnosti samostalnog izbjeljivanja zubi, međutim većina nije sigurna za izbjeljivanje i može donijeti više štete nego koristi.
Xwhite® trakice su patentirane, razvijene od grupe znanstvenika i stomatologa u UK temeljene na dugogodišnjim studijama i istraživanjima. Registrirane i odobrene su kao kozmetika u EU/CPNP/FDA/SFDA/ECOSMA. Studije su provedene na stomatološkim fakultetima, državnim i
neovisnim laboratorijima, Interteku. Također imaju odobrenje stomatologa diljem svijeta.

Xwhite trakice dolaze u više oblika, što vam omogućuje da odaberete stupanj izbjeljivanja koji najbolje odgovara vama. Naše Xwhite trakice kreću se od nježne opcije za nove i/ili izbjeljivanja osjetljivih zubi do jače opcije do 1 sata za one koji žele brze trenutne i dramatične rezultate. Također tu su i trakice za izbjeljivanje koje koriste patentiranu PAP+P3 tehnologiju za sve one koji žele izbjeliti zube bez vodikovog peroksida.

Xwhite® Visible

Xwhite® Visible: sadrži vodikov peroksid kao aktivno sredstvo za izbjeljivanje na razini od 6%, što je najviša dopuštena koncentracija koju mogu propisati stomatolozi u EU. Na zubu i u dodiru sa slinom u
ustima vodikov peroksid djeluje tako da razgrađuje velike molekule koje uzrokuju mrlje na zubu i otapa ih, a zube ostavlja svjetlijima i bjeljima. Pokazalo se da je formulacija potpuno sigurna za zubnu caklinu. Namijenjene za redovno izbjeljivanje i za osjetljive zube. Mogu se koristiti 14 dana kada se apliciraju 2 x dnevno ili 28 dana aplikacijom 1 dnevno.

Xwhite® Glamorous Effects

Xwhite® Glamorous Effects: osim 6% vodikovog peroksida, ova formula sadrži i P3 Tehnologiju. P3 tehnologija inovativna je kombinacija sastojaka koji djeluju sinergijski s vodikovim peroksidom kako bi povećali učinak izbjeljivanja na zubima. Pokazalo se da je formulacija potpuno sigurna za zubnu caklinu. Koriste se 1 dnevno 40 minuta kroz 14 dana.

Xwhite® Advanced Whitening

Xwhite® Advanced Whitening: sadrži a ε-ftalimido-peroksi-heksansku kiselinu (PAP) u kombinaciji s P3 tehnologijom. PAP je učinkovito sredstvo za izbjeljivanje i alternativa vodikovom peroksidu. U kontaktu sa slinom u ustima ona se razgrađuje i stvara “aktivni kisik” koji zauzvrat otapa velike
molekule koje uzrokuju mrlje na zubu. Inovativna kombinacija PAP i P3 tehnologije daje učinak izbjeljivanja koji je ekvivalentan formuli 6% vodikovog peroksida. Pokazalo se da je formulacija potpuno sigurna za zubnu caklinu. Koriste se 2x dnevno kroz 14 dana.

Što kažu stomatolozi?

„Xwhite zubne trakice preporučujemo svim svojim pacijentima za jednostavno i učinkovito izbjeljivanje zubi kod kuće.

Nema nikakvih posljedica, ne oštećuje zubnu caklinu niti zubno meso. Mogu ga koristiti svi pa tako i pacijenti sa paradentozom. Nakon profesionalnog čišćenja zubi, Xwhite zubnim trakicama održava se bjelina i čistoća zubi te se uklanjanju zubne naslage nastale konzumacijom hrane i pića.

I sami smo ih isprobali i zadovoljno pokazujemo naš blistav osmijeh!“

Gino Tafra, dr.med.dent.
www.valdent.hr
@valdent_clinic

“Xwhite zubne trakice su vrlo praktičan i jednostavan te ujedno i vrlo pristupačan način za izbjeljivanje zubi kod kuće i zbog svoje dobre učinkovitosti vrlo rado preporučujem svojim pacijentima koji imaju zdrave ili uredno sanirane zube nakon profesionalnog čišćenja zubi za još ljepši osmijeh.”

Ante Lucin, dr.med.dent.
www.dentalucin.hr

„Nakon dugogodišnje prakse i korištenja različitih profesionalnih sredstava za bijeljenje zuba Xwhite zubne trakice pokazale su se vrlo praktične i učinkovite, jer nakon dobrog poliranja u ordinaciji , pacijenti sami doma upotrebljavajući Xwhite zubne trakice dolaze do željenog rezultata.“

Darko Čajić, dr.med.dent
www.drdarkocajic.fullbusiness.com

Zašto koristimo vodikov peroksid u svojim formulacijama i koje su njegove prednosti?

Vodikov peroksid stomatološki stručnjaci koriste od 1913. godine za prevenciju i liječenje bolesti desni. Služi kao oksidirajuće sredstvo i sprječava rast bakterija u ustima. Vodikov peroksid probija se kroz biofilmnu sluznu barijeru, boreći se protiv bolesti desni i drugih upala. ADA je također uključila ispiranje s 1% HP-a u svoje protokole za oralnu njegu COVID-19.

Mi smo odavno  prepoznali  blagodati vodikovog peroksida, koji je ključni sastojak naših proizvoda. Čak i kada se koristi za izbjeljivanje zuba, vodikov peroksid zadržava svoja antiseptička svojstva i može pomoći u stvaranju zdravijeg okoliša u ustima. Tijekom jedne od  kliničkih studija ranog izbjeljivanja zuba, glavni istraživač primijetio je poboljšanje zdravlja desni sudionika tijekom studije zbog redovite upotrebe gela za izbjeljivanje na bazi vodikovog peroksida.

Vodikov peroksid osvjetljava i izbjeljuje zube kemijskim postupkom, razgrađujući mrlje od polimera do monomera postupkom oksidacije .U proizvodima za izbjeljivanje zuba djeluje na otapanje mrlja, tako da se zubi postupno i sigurno izbjeljuju, a da se ne narušava zdravlje zuba.

Vodikov peroksid ima dugogodišnju povijest sigurnosti izbjeljivanja zuba bez značajnog utjecaja na čvrstoću zubne cakline. 6% -tni vodikov peroksid ekvivalentan je 18% -tnom karbamidnom peroksidu i najjača je otopina za izbjeljivanje kod kuće dopuštena uredbama EU-a i preporučuje se korištenje odjednom od 20-90 minuta.

Rizik izbjeljivanja zubi LED tehnologijom

  • Osjetljivost zubi
  • Dehidracija
  • Porast pulpnih temperatura
  • Oštećenja inače zdrave strukture zuba

Zašto LED svjetlo i zagrijavanje zubi ne djeluje?

Osjetljivost zubI i oralna iritacija predstavljaju najčešće prijavljene nuspojave povezane s izbjeljivanjem zubi.

Mehanizmi povezani s ovom boli (npr. potencijalno zahvaćanje pulpe) i osjetljivost mogu uzrokovati komplikacije nakon tretmana i odvratiti pacijente od podvrgavanja postupcima izbjeljivanja.

Iako postoji nekoliko teorija koje objašnjavaju bol i osjetljivost nakon izbjeljivanja, koncentracija otopine za izbjeljivanje i svi navodni ubrzivači izbjeljivanja kao npr. Aktivacija svjetlosti mogu biti krivi. Pokušaj ubrzanja izbjeljivanja s višim koncentracijama izbjeljivača i / ili aktivacijom svjetlosti (tj. Led tehnologija,laser ili zoom)  može dovesti do porasta pulpnih temperatura, pretjerano dehidriranih zuba i oštećenja inače zdrave strukture zubi.

Kako aktivacija svjetlosti utječe na dehidraciju i djelotvornost izbjeljivanja zubi?

Zubi su porozni, omogućujući izbjeljivačima da prodru kroz površinu i posvijetle zube. Ova karakteristika također omogućuje istjecanje tekućine iz zuba, što dovodi do dehidracije. Dehidracija zuba česta je nuspojava izbjeljivanja sa LED tehnologijom i pokazalo se da rezultira povećanom osjetljivošću i bolovima.LED tehnologija , laseri, svjetla ili drugi izvori grijanja – koji su u početku dodavani u postupke izbjeljivanja u ordinaciji kako bi se ubrzala reakcija između otopine za izbjeljivanje i molekule mrlja na zubima za poboljšano skraćeno vrijeme postupka – dovode do dehidracije zuba .Energija takvih jedinica pogađa zub vrlo visokim intenzitetom, uzrokujući da dio sredstva za izbjeljivanje zakipi u zrak, a dio ulije u zub.

Dok svjetlost osvjetljava zub, dijelovi zuba tamnih boja (tj. Pulpna komora i dentin) upijaju svjetlost, a ne odbijaju je. Ova apsorbirana svjetlost pretvara se u toplinsku energiju, uzrokujući porast unutarnje temperature zuba. Ovo nekontrolirano unutarnje nakupljanje topline pokreće tekućinu u pulpnoj komori i dentinu da se šire, istječu iz zuba kroz proteinski matriks koji okružuje caklinske šipke i isparava (tj. Dehidrira). Dehidrirani zubi u početku mogu izgledati bjelji nakon izbjeljivanja, no kako se dogodi rehidracija (obično u roku od 7 dana), boja zuba se “vraća” u tamniju nijansu.Stoga je uočena neposredna promjena nakon izbjeljivanja posljedica samo dehidracije, a ne stvarni učinci izbjeljivanja. To može objasniti zašto brzo izbjeljivanje zubi  ubrzano svjetlom daje početne dramatično vidljive rezultate koji se s vremenom vrate u tamniju nijansu.

© 2021 Audacis d.o.o. Sva prava pridržana.

Košarica
  • Košarica prazna